1

VYPLNÍTE ONLINE POPTÁVKU

2

OSLOVÍME NEJLEPŠÍ DODAVATELE MATERIÁLU

3

DO 3 HODIN ZÍSKÁTE PRVNÍ NABÍDKU

Kotlíková dotace 2016

Dotační program Kotlíková dotace pokračuje stejně jako v roce 2015 i v roce 2016. Dotace se přidělují prostřednictvím krajů, své žádosti můžete podávat, jakmile váš kraj vypíše možnost a podmínky podávání žádostí do dotačního programu Kotlíková dotace 2016. Bližší informace si musíte zjistit na příslušném krajském úřadě. Dotační program Kotlíková dotace má za cíl podpořit do roku 2020 výměnu zastaralých ekologicky nešetrných kotlů. Základní informace popsané v článku Kotlíková dotace 2015 zůstávají stejné.

Na jaké tepelné zdroje se dotace vztahuje?

Dotace může být přidělena pouze na tepelné zdroje, které jsou vyšší emisní třídy, než byly původní. Tedy nemůžete čerpat dotaci při výměně kotle na biomasu za kotel na černé uhlí.

Dotace se vztahují na kotle na tuhá paliva, kondenzační plynové kotle, kotle na biomasu, solární systémy a tepelná čerpadla, vždy se musí jednat o výrobky splňující náročné Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2009/125/ES a příslušné předpisy. Dotace se uděluje pro celkové náklady, které mohou zahrnovat dokumentaci, stavební práce, ale i příslušenství nebo jiné potřebné konstrukce jako je například vyvložkování komínového tělesa nebo celá otopná sestava.

Kdo může o kotlíkovou dotaci žádat v roce 2016?

Stále platí, že dotační program Kotlíková dotace je určen pro rodinné domy a žádat o ni mohou majitelé eventuálně spolumajitelé objektu. Žadatel nesmí mít žádné nevyrovnané závazky vůči státní správě. Rodinný dům musí ovšem splňovat požadavky třídy C. Případné nedostatky je nutno odstranit eliminací energetických ztrát v kritických místech, která vám doporučí odborný technický pracovník.

O dotace můžete žádat za určitých podmínek i zpětně.

Jak velká Kotlíková dotace je?

Kotlíková dotace 2016 je stejně jako v minulém roce vyplácena od 70 do 85 % z celkových nákladů na pořízení tepelného zdroje a ostatních nezbytných náležitostí nejvýše však do částky 150 000 Kč. Výše vyplácené dotace se určují podle druhu instalovaného zdroje a liší se i podle lokality. Některé kraje s horší kvalitou ovzduší jsou v tomto dotačním programu lehce zvýhodněny. Peníze přerozděluje kraj, který jich dostal přiděleno omezené množství, proto se podmínky i možnosti podávat žádost kraj od kraje liší.

Do kdy mohu žádat?

Konec podávání žádostí vypisuje stejně jako začátek kraj. Obecně je to tedy konec roku 2016. Celý dotační program Kotlíková dotace by měl běžet do roku 2020, do kdy je plánovaná výměna všech nevyhovujících instalací.

TELEFONICKÁ PODPORA

CHAT

5

5 LET NA TRHU

REFERENCE

Pánové ze StavebninyX chytře šetří svým návštěvníkům čas. Mě ušetřili 2 hodiny, když jsem hledala někoho pro postavení betonového plotu.

Hana Kučerová, Praha

Pro svůj rodinný dům jsem sháněl 22 solárních panelů. Tady byla nabídka nejlevnější. Při nákupu jsem ušetřil nejen peníze. Pak to už šlo rychle a realizace proběhla v pohodě.

Petr Novotný, Kroměříž

Již nějakou dobu jsem sháněl kotlíkovou dotaci a narazil jsem na tenhle web, kde jsem mohl jednoduše vyplnit formulář na který se mi v krátké době ozvalo osm dodavatelů. Vybral jsem firmu, která mi nabídla kotel se skvělým výkonem za velice přijatelnou cenu. Bylo to jednoduché a rychlé.

Pavel Jarolím, Praha

StavebninyX nám v naší společnosti pravidelně pomáhají vybrat spolehlivého dodavatele. Šetří nám to peníze i čas.

Jiří Zábran, Brno